"חסכון לכל ילד"- איך לבחור את המסלול הנכון מבין האפשרויות שהמדינה מציעה?

הורים לילדים עד גיל 18,
בהמשך לידיעה המשמחת על כך שהמדינה מתחילה לחסוך בכל חודש 50 ש"ח לכל ילד החל מה 1.1.2017,
קיבלתי לא מעט שאלות לגבי סוג החיסכון המומלץ, מה השוני בין המסלולים השונים, האם כדאי בבנק או בקופת גמל ועוד…

אז הנה אני מרכזת לכם כאן את כל הדגשים החשובים שיסייעו לכם להגיע להחלטה הכי טובה עבור הילדים שלכם.

ראשית, יש לכם אפשרות לבחור לחסוך עבור ילדיכם בבנק או בקופת גמל. בשני המסלולים לא תחוייבו בדמי ניהול, כך שהשיקול העיקרי צריך להיות גובה התשואה שהכסף של הילדים ייעשה- על מנת שהם יהיו זכאים לסכום גבוה ככל האפשר בעת המשיכה.

ההבדלים העקריים בין הבנק לבין קופת גמל:

  1. הבנק נותן ריבית קבועה, הנקבעת בהתאם לגיל הילדים בעת פתיחת החסכון. קופות הגמל משקיעות את הכסף בשוק ההון, על פי רמת הסיכון שאתם בוחרים.

  2. בחירה בחסכון דרך הבנק, תחייב אתכם להשאיר שם את הכסף עד משיכתו ללא גמישות במעבר בין הבנקים או במעבר לקופות גמל אם תרצו בהמשך. אם תבחרו לחסוך בקופת גמל, תוכלו להחליט בהמשך להעביר את הכסף לקופה אחרת, או לבחור בתוך אותה קופה בין מסלולי סיכון שונים. כלומר, יש גמישות גדולה יותר.

  3. תשלום מס על הרווחים בחסכון:

    על חסכון בבנק, תשלמו 15% על הרווח המלא, ללא קיזוז האינפלציה (כלומר , ללא קיזוז העלייה ברמת המחייה).

    על חסכון בקופת גמל, תשלמו 25% על הרווח הריאלי. כלומר, קודם תקוזז עליית האינפלציה ורק על יתרת הרווח ישולם המס.

דגשים חשובים שיש לשים אליהם לב:

  1. כאשר הילד צעיר, כדאי לשקול בחיוב לחסוך בקופת גמל במסלול סיכון גבוה (הרכב גבוה של מניות), היות ולרוב, כאשר משקיעים כסף לתקופת זמן ארוכה- שוק ההון נותן תשואה הגבוהה מ 4% שהבנק מציע.

    דעתי האישית היא שזה נכון לילדים עד גיל 13, כאשר בהגיעם לגיל 13, מומלץ לשקול להעביר את החסכון למסלול ברמת סיכון בינונית.

  2. אם הילדים שלכם הם בני 13-15, מומלץ להפקיד את החסכון בקופת גמל במסלול עם סיכון בינוני

  3. לילדים בגיל 15 ומעלה– מומלץ לחסוך בקופת גמל במסלול עם סיכון נמוך, או בבנק. השיקול הוא שממילא גובה החסכון שייצטבר יהיה נמוך ולא תהיה השפעה דרמטית של התשואה על הכסף.

  4. ממליצה לכם בחום לבחור את אפשרות הכפלת גובה החסכון המשמעות היא ש 50 ש"ח נוספים יחסכו לילדים מתוך קצבת הילדים שאתם זכאים לה. לבחירה זו יש משמעות גדולה מאוד על גובה החסכון שהם יקבלו בתום התקופה.

  5. דעו כי הפרש של כל 1% בתשואה יגדיל באופן משמעותי את החסכון, כך שכדאי לבחור מסלולים שיש סיכוי טוב שיתנו תשואה גבוהה יותר.

 

ב 6.1.2017 תתקיים אצלנו סדנא בנושא חופש כלכלי,  הזדמנויות פיננסיות ודרכים לייצור הכנסה פסיבית. אם זה מעניין אתכם הקליקו כאן לכל הפרטים

בהצלחה!!

עדנה

תוכן עניינים

עוד פרסומים

בואו נדבר על טופס 161

מה זה טופס 161? מה מופיע בו? איך מגישים אותו? על מה בדיוק חשוב לשים דגש? בפרק השני בפודקאסט "פורשים כנפיים", דיברתי על אחד הטפסים

הפודקאסט החדש באוויר

שמחה ומתרגשת להזמין אתכם להאזין לפודקאסט החדש שלי "פורשים כנפיים". יצרתי את הפודקאסט מתוך רצון  להנגיש לכם ידע חשוב בנושא הפרישה שלכם כדי שתגיעו אליה

תזרים הכנסות בפרישה

אחת הפעולות החשובות בפרישה היא הכנה של תזרים הכנסות יציב על ציר הזמן, כולל בפטירה. תזרים ההכנסות מאפשר לנו בהירות פיננסית ובקרה על הכנסות והוצאות הבית בפרישה, ולאחר לכתנו בשיבה טובה (ואז

שתפו את הפרסום :

עדנה כהן

רוצים להפיק מהכסף שלכם הרבה יותר?
זה הזמן ליצור איתי קשר.